Zomer van Antwerpen: De Reuzen 2015

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

In de zomer van 2015 (juni 2015) organiseerde Zomer van Antwerpen voor de 4e keer een evenement met De Reuzen. In 1998 was het de grote Reus en kleine Reus “Terug uit Afrika”. In 2006 wandelden de Sultan der IndiĆ«n, de Olifant en de Kleine Reuzin door de straten. In 2010 werd een reuzegrote Duiker uit het Kattendijkdok opgevist die op zoek ging, eerst naar zijn Hand en dan naar de Kleine Reuzin. Wat een prachtspektakel!

In 2015 waren het de Kleine Reus en Bomma Reus! Omdat ik 2 eerdere edities had meegemaakt en zo leuk vond, wou ik dit jaar ook heel mijn gezin voorstellen aan dit geweldige evenement. Dus gingen we lekker met zijn allen een dagje naar Antwerpen, waar we bomma reus op haar tocht door de stad toch een stukje wilden volgen.

Ik moet wel zeggen, het was heel erg druk, zoveel mensen die gingen kijken hoe de Bomma wakker werd dat het bijna onmogelijk was om nog iets te zien. En terwijl de bomma op de ene plek wakker werd, kreeg de kleine reus zijn ontbijt recht voor het Centraal Station. Geweldig!
De kleine reus
De Kleine Reus dit ontwaakte en zijn onbijt kreeg voor het Centraal Station.
DSC02115

DSC02113

DSC02107

Bomma Reus die met haar wandelstok over de Meir loopt
DSC02103

Een heleboel organisatie en veiligheid op zo een groots evenement.

Het leukste vind ik wel hoe ze de reuzen zo levensecht laten lijken, ze knipperen hun ogen, bewegen hun hoofd ook opzij en ademen! De Bomma las zelfs verhalen voor over vroeger! En je ziet hoe ze voortbewegen en alle touwtjes en machines, maar toch is het magisch. Een must see, iets dat je niet mag missen! Nu zal het nog wel een paar jaar duren voor ze nog eens naar Antwerpen komen, maar als ze komen, ben ik er bij! En ik denk ongeveer een miljoen andere mensen ook.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply