Tulpenpluk 2015

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Afgelopen zondag, 19 april was het de Tulpenpluk in Berendrecht. Hier kon je heerlijk in het zonnetje genieten en als je dapper genoeg was om de rij te trotseren kon je gratis prachtige tulpen plukken.
Rijen tulpenpluk

Met meer dan 150.000 tulpen die klaar stonden om geplukt te worden, en al heel vroeg ontzettend veel bezoekers was ik even bang dat het te druk ging zijn voor met onze 2 jonge kindjes daar rond te lopen.

Dus gingen we niet in de rij staan voor tulpen te plukken, maar meteen het terrein op. Daar was het heel gezellig! Hangmatten, strandstoelen, drinken, eten en genoeg speelgelegenheid voor de kindjes. Wij hebben vooral in de zandbak ons geamuseerd, genoeg plek, genoeg speelgoed. Ja, die zandbak was echt SUPER geregeld.
DSC00893

DSC00897

Ook was er meer te beleven, je kon een bloemstuk maken met je geplukte tulpen, kinderen konden schilderen, er was zelfs een tulpenvestiaire. (daar kon je je tulpen op water laten zetten terwijl jij de rest van het terrein verkende.)

Schilderen Tulpenpluk

Het leukste van alles was wel de ganzenband! Ik geloofde mijn ogen niet! Het zag er echt grappig uit.
Ganzenband

Na een hele tijd vooral in de zandbak te hebben gespeeld besloot Aimee, mijn dochter van 3, dat ze persé tulpen wou plukken. En ik kon geen nee zeggen. Heel flink hebben we meer dan een half uur in de rij gestaan op een kans onze eigen bloemen te gaan plukken (eigenlijk knippen). En het was het wachten meer dan waard! Wat hebben wij mooie tulpen geplukt met ons tweetjes. Terwijl de jongens met het treintje meereden hebben wij ons prachtig boeket samengesteld. Wat is het heerlijk om je dochter helemaal trots te zien zijn.

Ons eigen boeket tulpen

Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij (bij mooi weer), Berendrecht is niet ver van bij ons, ondanks we helemaal in Nederland wonen :P Ik heb er alweer zin in!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply