Recept: Koekjes met palmbloesemsuiker en kokosolie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

LET OP. Dit is een gezondere variant van een standaard koekjesrecept.

Er worden geen geraffineerde suikers gebruikt en ook geen boter. Door gebruik van palmbloesemsuiker verlaag je de kans op diabetes en het is goed voor je bloedspiegel. Dit recept is dus zeer geschikt voor mensen met diabetes.

Pure palmsuiker lijkt op bruine suiker maar heeft een rondere smaak met een vleugje karamel en toffee. Ik ben hier helemaal fan van.

palmsuiker

Met onderstaand recept maak je ongeveer 14 luchtige zachte koekjes.

Ingrediënten:

– 14 eetlepels (gesmolten) kokosolie
-200 gr. palm(bloesem)suiker
-300 gr.zelfrijzende bloem
-2 eieren
-2 eetlepels honing
-vleugje vanille
-100 gr. Griekse yoghurt (optioneel, ik vond het heerlijk erdoor!)
-Ook optioneel: Cacoa Nibs of chocolade stukjes voor erdoor. Wat je zelf wilt.

 

VERWARM DE OVEN VOOR OP 180° C.

-Smelt een klompje kokosolie.

-Mix de eieren met de suiker

-Voeg daar de honing, bloem en 14 eetlepels kokosolie bij

-Roer tot volledig door elkaar gemixt

-Doe hierbij een theelepel vanille en de yoghurt. Roer er goed door.

-Schep met een ijslepel hoopjes op een beklede bakplaat en duw ze een beetje aan (dat ze plat zijn) Ik kreeg zo een 9 koekjes op 1 bakplaat, je kan ze ook kleiner maken. als ze op de bakplaat liggen leg je een paar cacao nibs of wat je ook wilt op de bovenkant. Ze zijn echt ook lekker zonder iets van topping.

-Zet in de voorverwarmde oven voor maximaal 10 minuten. Door de palmsuiker zijn de koekjes al bruin dus let goed op dat je ze er echt niet te lang in staan.

Eindresultaat koekjes

 

Laat ze even afkoelen en dan lekker smullen! Probeer uit en laat weten wat je vond! Ik ben benieuwd.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 Comments

Leave a Reply