Recept: Hanami Dango

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Eindelijk, de lente is hier ook in aantocht! Officieel is hij alweer even bezig maar nu voelt het ook echt aan als Lente.

Dat moet gevierd worden, op Japanse wijze! Dus maakte ik Hanami Dango. (Hanami betekend bloemen kijken). De kleuren van deze dango maakt het een typische hanami dango.

Wat is Dango eigenlijk? Dango is een gerechtje gemaakt van kleefrijst en water, het is eigenlijk zeer makkelijk te maken en als je er in bijt is het echt plakkerig en moet je een hele tijd kauwen. Dus bereid je alvast voor als je dit wilt maken! Het heeft zelf geen smaak maar wordt geserveerd met een gember siroop (ik lust dit echter niet dus serveerde ik het met gezoete rode bonenpasta, heerlijk!)

Als je je Dango wel gezoet wilt hebben zou ik aan dit recept suiker toevoegen (ik zet het erbij als optioneel)

Dus wat hebben we nodig?

– 200gr Kleefrijstbloem (glutinous rice flour)
– 180ml water
– Pandanpaste (word de Dango groen van en smaakt hij heerlijk naar Pandan
– Rode kleurstof (voor de roze balletjes)
– Optioneel: 50gr suiker

-Meng de rijstbloem met het water tot het een deeg word.

-Deel het deeg in 3 gelijke delen
-Kleur 1/3e deeg groen met de Pandanpaste
-Kleur 1/3e deeg roze met de rode kleurstof
-Laat 1/3e van het deeg ongekleurd

-Rol het deeg tot kleine balletjes (grootte kies jij, hoe groter hoe onhandiger)

-Leg ze in kokend water (roer voorzichtig zodat ze niet aan de bodem blijven plakken)

-Als ze naar boven komen drijven, kan je ze uit het water halen, leg ze in een kom met koud water, dit om het kookproces te stoppen.
-Rijg aan een satéprikker of eet zo met naar keuze gezoete rode bonen pasta of gember siroop!

DSC00560
itadakimasu! (Smakelijk eten!)

Ik vind ze lekker! (zonder rode bonenpasta hebben ze niet veel smaak buiten de groene, die heeft een heerlijke pandansmaak!)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

3 Comments

Leave a Reply