Markthal Rotterdam

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Vorige week zijn we lekker een dagje Rotterdam wezen doen, genoeg te zien en te beleven! En als er iets niet kon ontbreken aan een dagje Rotterdam voor ons was het toch de Markthal.

Vlak bij station Rotterdam Blaak zit een heel grote hal, waar overdekt meer dan 90 kraampjes met dagverse producten staan, producten zoals: fruit, noten, kruiden, vlees, chocolade, kaas, brood, bloemen en nog veel meer, ook restaurants en winkels zoals Etos en AH vind je hier. In 2009 startte de bouw van deze iconische hal (met een prachtig plafond overigens) en in oktober 2014 ging deze hal officieel open. Deze markthal is dus nog best jong maar echt een must-see!
Markthal Rotterdam

Toen we deze hal binnenstapten wist ik niet waar eerst kijken, zoveel leuke kraampjes! Ik wist niet echt goed wat ik hier van moest verwachten maar dit was zeker boven alle verwachtingen, op het plein in de hal zitten de marktkraampjes en kleine eettentjes, aan de zijkanten heb je restaurants (zoals Sumo Sushi en Jamie’s Italian) en winkeltjes. een verdiep lager zit dan de AH en Etos. Er is ook ontzettend veel diversiteit! Aziatisch, Oosters, Westers, je vind er ontzettend veel culturen en smaken.
Jamie's Italian

Toen ons oog viel op de ‘YoYo! Fresh tea bar’ besloten we onszelf te verwennen met een heerlijke bubble tea, waar we gek op zijn, nu moet ik wel zeggen, in plaats van een bubble tea te nemen, wat ik altijd al doe, besloot ik uit mijn ‘comfort zone’ te stappen en een Taro coconut milk tea te kopen, warm en met tapioca parels als topping. Geniale combinatie! Echt superlekker. En wat is taro dan? een soort van paarse zoete aardappel.
YoYo Fresh Tea Bar

Bubble tea

Met ons drinken in de hand gingen we verder kijken, een feest voor de zintuigen. Geuren, kleuren, smaken, producten. Echt een paradijs voor een foodlover! Of je nu gezond of ongezond, biologisch of fairtrade koopt. Voor iedereen is er wel iets.
Cheese & more

Nootjes

hapjes

Tropisch fruit

DSC05055

Bij InfiniTea hebben we ook nog een theebloem gekocht die ik heel graag wil uitproberen en een ‘tea brewer’ zak, opzich een grappig concept.
Brewery bag

Theebloem

Bij Spices of Marrakech hebben we ontzettend lekkere kruiden gekocht.
Spices of Marrakech

Lots of spices

En uiteindelijk hebben we afgesloten met een hapje te eten bij ‘Le Souq’ Een Libanees broodje met gegrilde kip voor mijn man en ik had een Libanese Sifha
DSC05045

Libanese Sifha

Libanees broodje gegrilde kip

Er was zoveel te zien, zeker de moeite waard om nog eens heen te gaan, het is zo divers en ontzettend origineel! Maar gewoon teveel om op 1 avondje gezien te hebben, of geproefd te hebben :) hier nog een paar foto’s om een idee te krijgen wat er allemaal te zien is, en onderaan vind je de plattegrond van de Markthal met een link naar hun eigen plattegrond op de site! Ben jij er al wel eens geweest? Wat vind jij het allerleukste daar?

I love you chocolate cookie

Bakery Felicity

Delfts Blauwe chocolade

Monsieur Saucisson

worsten

Sushi

DSC05065

DSC05050

DSC05051

plattegrond markthal
Plattegrond: www.markthal.nl/plattegrond

Adres:
Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ ROTTERDAM

Website: www.markthal.nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply