Koekjes: gezonder en zachter (het verhaal erachter, geen recept)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Ik heb koekjes gemaakt, Aimee vroeg of we koekjes hadden en helaas moest ik nee zeggen. Onze kindjes krijgen eigenlijk weinig koek of snoep. Soms wel eens een eierkoek of een rijstwafel en tot nu toe was het geen probleem.

Maar nu wou ik wel eens koekjes maken voor mijn meisje (en jongen). Alleen vind ik de hoeveelheden suiker in koekjes wel belachelijk veel voor zo een klein lichaampje. Eigenlijk voor niemand goed. Ik bekeek een paar basis recepten voor koekjes, en een paar van hun gezonde tegenhangers, je weet wel, met appelmoes, banaan en havermout.

Eigenlijk meteen wist ik dat die gezonde variant hem echt NIET ging worden, Aimee is al een moeilijke eter, dit zou er niet zomaar ingaan.En ze heeft geen overgewicht dus moet ik ook niet persé overdrijven. Dus besloot ik maar eens een ongezond recept te gaan pimpen. Eigenlijk echt op hoop van zegen want ik maak wel vaker eigen interpretaties van recepten en dat mislukt dan FINAAL.

Maar deze keer niet, deze keer was mijn recept een SUCCES. Toch volgens Nathan, hij zou heel de schaal zo leegeten.

Mijn gepimpte recept bevat palmbloesemsuiker, kokosolie, een beetje honing en Griekse yoghurt. Ze zijn superluchtig en echt niet te zoet maar ook echt niet saai van smaak.

Even nog iets over palmbloesemsuiker. Als je toch voor suiker kiest is dit 1 van de betere opties, deze suiker is ongeraffineerd, lijkt op suiker in gebruik en hoeveelheden, en heeft een lage glycemische waarde, dat betekend dat deze koekjes zelfs oké zijn voor mensen met diabetes.
Als je palmsuiker koopt, lees dan de ingrediënten op de verpakking om er zeker van te zijn dat het 100% biologisch is en zonder toevoegingen. Sommige palmsuikerproducten zijn vermengd met rietsuiker, en dat is onder andere vanwege de veel hogere glycemische indexwaarde niet goed voor je gezondheid.

Let op, suiker blijft suiker, olie blijft olie enzovoorts. Dus deze zijn geen wonderkoekjes die je heel de dag kan snoepen zonder bij te komen. Maar zelfgemaakt is altijd beter dan koekjes uit de winkel.  Ik ben gewoon voorstander van deze koekjes. Punt.

Het Recept: HIER KLIKKEN

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply