Kaolin Klei. Gezichtsmasker voor vuile poriën.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Vandaag heb ik mijn eigen gezichtsmasker eens gemaakt. Ik heb geen mooie gave huid en heb veel last van vuile poriën. Gezichtsmaskers koop ik niet want heb er geen geweldige ervaringen mee. (rode geïrriteerde huid en brandend gevoel)

Maar overlaatst had ik iets gelezen over klei en hun reinigende werking. Toen heb ik maar wat besteld.

Een paar dagen later had ik mijn bestelling binnen, daarbij zat mijn potje Kaolin klei (1.45 euro voor 100gr is het minste dat je kon bestellen) daar kan je makkelijk wel een maskertje of 10 uithalen.

Dus is dit masker niet alleen effectief en veel beter voor je huid dan chemische rommel, het is ook nog eens serieus goedkoop! 15 cent per masker.

Kaolin klei is afkomstig uit China, werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid. Het is rijk aan mineralen,ijzer magnesium, calcium, sodium en zink. De opperhuid absorbeert deze werkstoffen en tegelijk worden onzuiverheden verwijderd.

Hoe maak je dit masker? Echt serieus supermakkelijk!

Je hebt nodig:

-2 eetlepels klei
-1 of 2 theelepels water
– paar druppels olie naar keuze (ik koos amandelolie vanwege de vochtinbrengende werking.)

Mix deze door elkaar tot je een smeuïg papje hebt. (Ik had de 1e keer de mijne te dik gemaakt want ik dacht dat het te loperig was en extra klei had toegevoegd).

Breng deze met schone handen aan op een gereinigd gezicht. Laat de klei drogen (zo’n 10 min) en spoel grondig af.

En voila. Je bent klaar.

Gebruik dit masker zo’n 2x per week voor het beste resultaat. Veel plezier!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply