Granola met pecannoten en kaneel

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Het eerste receptje van dit jaar is een gezond recept gemaakt door mijn zus Annick. Een heerlijke granola met noten, havermout en geen geraffineerde suikers! Een superontbijt dus.

 

Benodigdheden voor 1 grote pot

1 cup pecannoten (ongeveer 120gr.)
1 cup amandelen (ongeveer 120gr.)
2 cups havermout (180gr.)
1 cup pompoenpitten (ongeveer 120gr.)
1 cup zonnebloempitten (ongeveer 120gr.)
1/2 cup lijnzaad (ongeveer 90gr.)
3 el kokosolie
3 el ahornsiroop of honing
3 tl kaneel
1 cup rozijnen (ongeveer 150gr en is optioneel)

 

Werkwijze
-Verwarm de oven voor op 200 c. (heteluchtoven 180c.)

 
– Laat de pecannoten en de amandelen ongeveer 30 sec. draaien in een foodprocessor, tot ze deels gemalen zijn.  Doe ze in een grote mengkom met alle andere droge ingrediënten, behalve de kaneel en de rozijnen en roer alles door elkaar.

granola
-Smelt de kokosolie met de ahornsiroop (of honing)  en kaneel op het fornuis. Als alles is gesmolten tot een zoete vloeistof, giet je die over de droge ingrediënten in de mengkom. Meng alles goed door elkaar tot een beetje kleverige mix.

 
-Giet de mix in een bakplaat en bak hem knapperig in 30-40 min. Je moet hem af en toe omscheppen om te zorgen dat alles even goed wordt geroosterd en de bovenkant niet verbrandt.

 

granola

granola
– Haal de granola uit de oven,  laat afkoelen en roer dan de rozijnen erdoor. Bewaar de granola in een luchtdichte trommel.

 

 

 

 

Deze granola blijft zeker een maand goed als je hem bewaard in een luchtdichte trommel of weckpot zoals op de foto’s, ziet er nog leuk uit ook! En hij blijft lekker knapperig.

 

Veel plezier met dit recept uit te proberen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply