Dagtripje Londen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Ruim 1 jaar geleden zijn ik en mijn man een dagje Londen wezen doen! Echt geniaal. Je stapt ‘s nachts op de bus en komt ‘s morgens aan in Londen aan de Victoria Embankment, diezelfde avond neem je de bus terug en als je geluk hebt lig je de volgende ochtend weer in je bed uit te slapen van een leuk maar vermoeiend reisje.

Als je last minute beslist om te gaan kosten tickets ook niet erg duur, of met een actie, wij waren voor 2 personen volgens mij niet eens 60 euro kwijt! Daar doe je het zelf niet voor.

Wij hadden ongeveer van 9 uur ‘s morgens tot 8 uur ‘s avonds om heerlijk rond te lopen in Londen, geweldig, ik wist niet wat ik eerst wou zien! Dit was de eerste keer (maar zeker niet de laatste) dat we in Londen waren! We kregen het advies om een tourbus te nemen maar dat was dan best wel prijzig, 30 pond was je per persoon kwijt. Kon je wel heel de dag met zo een hop-on hop-off bus mee. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het ideale transport in Londen, The Underground (metro). die was 9 pond per persoon en de metro stopt echt overal wel.

We hebben natuurlijk alle typische toeristen trekpleisters afgegaan, Buckingham Palace, London Bridge, Big Ben, Trafalgar Square, M&M’s World, Selfridges en nog een heleboel andere plekjes! Tot we ‘s avonds onze voeten niet meer konden voelen! We hebben zoveel gezien en zo hard genoten.

DSC07596

Dit was ons ontbijt, English Breakfast maar dan in een ander jasje, hot pot met baked beans, poached egg en smoked ham hock van bij EAT. (eat.co.uk) Echt lekker!

DSC07601
De typisch rode bussen die in Londen rijden.

DSC07645
Typische Toerist! Zonder kaart zijn we verloren :D
DSC07647

DSC07667
Bussen en Taxi.

DSC07719
M&M’s World! Geniale plek om je kinderen mee naar toe te nemen, echt heel leuk.
DSC07718

DSC07721
Royal Guard
DSC07730
Create your own mix! Zoveel keuze, dit is nog maar het topje van de ijsberg!
DSC07737
Legendarisch: Crossing Abbey Road, maar dan met M&m’s in plaats van de epische Beatles.
DSC07812

robin Hood en Sherlock Holmes! Echt Engels erfgoed :)

DSC07836

DSC0783378

De originele deuren van Selfridges! Deze winkel wilden we zo graag zien. Waarom? Omdat ik en mijn man fan zijn van het tv-programma: Mr. Selfridge. (een aanrader als je van oud Engels drama houdt)

DSC07866

DSC07876
Buckingham Palace, waar we de Changing of the Guards hadden gemist, wel spijtig, heel leuk om te zien!
DSC07899

DSC07900

DSC07911
Tower of London, met de Poppy Fields (om 100 jaar sinds WWI te herdenken, en alle soldaten die in die oorlog gestorven zijn.)
DSC07922
Tower Bridge
DSC07947

En natuurlijk ook wereldberoemd: Big Ben!

En het weer is ook zo typisch Engels! Zie hoe opgeklaart de lucht er uit ziet bij de Big Ben foto? De rest van de dag was het bewolkt en regende het behoorlijk! Nu scheen de zon heerlijk.

We hadden een geweldige dag! Alleen zoveel niet gezien dat we nog wel willen zien, dus zeker waard om nog eens (en nog eens) te gaan! Er is zoveel, je krijgt zeker niet alles in 1 dag gepropt. Dus op naar de volgende keer. :)

Heb jij nog suggesties waar we zeker dan heen moeten! Laat het me weten :D

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

One Response

Leave a Reply