Artichaud. Luxe in ‘t Sas.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Breda is echt de stad met alternatieve eeterijtjes en coffeeplaces.
The place to be als je hip & jong bent en van eten houdt.

Maar nu neem ik je even mee naar Artichaud, een Gastrobar/Kookstudio in ‘t Sas, in hartje Breda.
Het ligt redelijk verstopt, maar het zoeken was het helemaal waard.
Een paar maanden geleden waren ik en mijn man hier voor de eerste keer, geen idee hoe we erop kwamen ‘t Sas binnen te lopen want meestal lopen we er straal voorbij, maar deze keer dus niet.
DSC09359
Zo kwamen we terecht bij Artichaud in de Gastrobar (nog recent omgetoverd van Lifestyleshop naar een plek waar je een hapje en drankje kunt nuttigen) en besloten er toen eens een drankje te doen, aangenaam verrast door het lekkere drinken, en de leuke manier van je drinken geserveerd te krijgen (sap in een wijnglas :D) besloten we er vaker naartoe te gaan, en we zullen nog heel vaak gaan, we hebben er al eens geluncht (aanrader, je krijgt een boterham met heel wat lekkers er op, maar echt veel) het kostte wel 9 euro per persoon voor zo een luxe boterham, ik vond het de prijs helemaal waard maar als je op je centjes let zou ik hier niet meteen gaan lunchen.

De laatste keer dat we er waren hadden we een sapje gekozen om te drinken, ik de Cassis Orange Juice en manlief de Framboos orange juice (was eigenlijk de bosvruchten maar die was net op) Alles is vers en zelfgemaakt, en de sappen zijn wel de lekkerste sappen die ik persoonlijk op heb.. Niet te vergelijken natuurlijk met sap uit de winkel :D

DSC09366

En erna hebben we nog een chocoladetaartje met roodfruitsaus samen gedeeld :)

Chocoladetaartje met roodfruitsaus

En mijn man wou heel graag een warme chocomelk!

hot choco

Yummie! Ik ben blij dat Artichaud net te ver is om elke dag langs te gaan anders zou ik officieel blut zijn!

Het leukste is ook gewoon dat ze steeds weer andere sappen of taartjes hebben (al heb ik als gewoontedier graag steeds weer hetzelfde als ik ergens kom). De lunch is wel altijd hetzelfde.

Ik voel me eigenlijk altijd wel een beetje verwend als ik hier iets kom eten/drinken. Daarom zou ik zeggen, gewoon eens langsgaan en proberen, het zit verstopt maar het is echt een pareltje.

Het enige echte minpuntje van Artichaud is dat het niet goedkoop is, vooral lunch (maar dan aan de andere kant ook niet extreem duur, niet veel duurder dan andere lunchrooms!). Sorry Miranda, ik zoek een puntje om kritisch over te zijn maar heb ik niet.

DSC09361

Adres:

Artichaud
‘t sas 8
4811 WC Breda

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply