Antwerpen: Shoppen in de Chinezenstraat en in de Poolse supermarkt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Antwerpen is een wereldstad. Dat is zeker. Toen ik uit de trein stapte en op het Astridplein was kreeg ik even weer een cultuurschok. Het was alweer even geleden dat ik in Antwerpen was geweest. En zoveel mensen te zien was even weer wennen. Het was natuurlijk druk, de Paasvakantie is begonnen! Dus heel veel mensen gingen naar de Zoo met de kindjes, of shoppen.

Ik ook, ik ging ook shoppen! Maar mijn soort van shoppen… Niet naar kleding en beauty producten (wat overigens ook leuk is) maar ik ging lekker ingrediĆ«nten shoppen! Lekker bij Chinezenstraat (ja zo noemen wij dat in Antwerpen) mij heerlijk laten gaan. En alsof dat nog niet genoeg was, zijn we erna bij de (grootste) Poolse supermarkt geweest. En daar heb ik ook nog leuke dingetjes gekocht om eens uit te proberen! Vlaams en Nederlands eten is leuk. Maar nieuwe dingen uitproberen is nog leuker!

DSC00553

DSC00554

Tapioca Parels, Baking soda, kleefrijst meel, red bean paste, pandanpaste, Palmsugar en Agar Agar was mijn bescheiden buit bij de Aziatische winkel. Al had ik veel meer willen kopen, dit stond er echt op mijn lijstje dus heel dapper hield ik mij hieraan.

DSC00551

DSC00549

DSC00550

Ook bij de Poolse supermarkt heb ik leuke dingetjes op de kop getikt. Koffie met kerssmaak! (ben echt benieuwd) een soort van appel/meloen frisdrankje, 3 verschillende smaken jellie of jell-o of hoe je het ook noemt, Kiwi, veenbes en voor mij een mysterieuze smaak! En als laatste ook nog harde snoepjes gekocht. Niet zo speciaal maar deze had ik nodig voor een leuk toekomstig receptje.

Dus weer een heleboel in mijn kast erbij, en ben echt super enthousiast om hiermee nieuwe receptjes om mijn blog te zetten! Dus hou deze blog zeker in de gaten, er komen leuke recepten aan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply