Antwerp Chocolate Week 2016

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Vandaag begint de Antwerp Chocolate week! Deze loopt van 19 tot en met 27 februari en lijkt erg veel op de Pateekesweek van een aantal weken terug. Maar in plaats van gebakjes kan je nu pralines, chocolade en nog meer proeven, geweldig toch? En wie houdt er nu niet van chocolade? Of heerlijke pralinekes door top chocolatiers gemaakt? Ik ben er zeker wel voor te vinden!

 

Dus het concept is heel simpel, door Antwerpen heen kan je op verschillende locaties met je coupons (10 coupons voor 10 euro) chocolade kopen. Dit is een lijst met deelnemende chocolatiers. Je kan bij deze chocolatiers ook je Chocolate Pass kopen. Je kan maximaal 2 coupons per locatie gebruiken en vaak is het 2 pralines voor 1 coupon. Dit verschilt natuurlijk van chocolatier. Ook krijg je toegang tot de tentoonstelling “Op de koffie bij Nottebohm”  in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ter waarde van 5 euro bij je Chocolate Pass. Meer info daarover vind je hier.

 

Welke Chocolatiers staan zeker op mijn lijstje?

 

Deze vond ik heel moeilijk maar stel dat ik 1 chocolate pass heb is dit mijn uiteindelijke keuze. Al zou ik waarschijnlijk 20 coupons nodig hebben om uiteindelijk alles te proeven wat ik echt graag wil.

 

– Mary – 2 coupons: 1 mini ballotin met 2 manons

– Nello – 1 coupon: 1 kokertje gevuld met geënrobeerde koffieboontjes

– Pierre Marcolini – 2 coupons: 1 zakje met 6 pralines

– Quetzal Antwerpen – 2 coupons: 1 warme chocolademelk met 4 verschillende soorten chocolade

– Sjokolat – 1 coupon: 3 pralines

– Antwerp Chocolate Store – 1 coupon: een pakje Antwerpse Handjes

– Café Couture – 1 coupon: 1 biologische chocoladethee met aardbei

– Chocolatier Burie – 1 coupon: 1 zakje met twee diamantjes

 

En dit is maar een greep uit een zeer groot aanbod! Er zijn ook nog locaties waar macarons, koffie, thee, en nog andere lekkernijen te krijgen zijn. Dus, waar wacht je nog op? Koop een Chocolate Pass en geniet van het beste wat Antwerpen je te bieden heeft. Alleen in Antwerpen valt al zoveel te ontdekken en dit is de ideale gelegenheid om er alvast mee te beginnen!

 

En heb je al een Chocolate Pass? Welke Chocolatiers staan hoog op jou lijstje? Laat het me weten in de reacties!

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply