450 jaar Stadhuis Antwerpen: Dat moet gevierd worden. En Foodtrucks!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Iedereen die in Antwerpen geweest is of daar woont of zelfs alleen maar van heeft gehoord kent de grote markt, en het monumentale stadhuis dat daar in al zijn pracht al 450 jaar staat!
stadhuis Antwerpen

Ikzelf ben daar bijna 4 jaar geleden getrouwd op ‘t Schoon Verdiep (nu open als café en open voor rondleidingen) en was blij dat ik bij de ‘verjaardag’ van het Antwerps stadhuis kon zijn. Ze hadden van alles georganiseerd, er stonden leuke FoodTrucks met echt serieus lekker eten, en mensen die er een passie voor hebben!
fingerfood truck
truffelburger
DSC09593
Bij Fingerfood kon je kleine hamburgertjes en zoete aardappelfrietjes kopen. Kijk naar deze truffelburger! Is hij niet ontzettend schattig? Zo klein! En serieus bomvol smaak… MMMMMMMHHHH… Wel 3 euro voor een echte mini burger. Maar zo lekker!
DSC09575
Indy foodtruck
Beef Salad met Pandanrijst
heerlijk eten!

Dit was Indy food truck, serieus! Dat was HEERLIJK, ik heb de Beef salad met pandanrijst genomen, was weer een kleine hap. (wel leuk want zo zou je veel meer kunnen proeven) Alleen prijzig, 5 euro. MAAR ZOOOO LEKKER! Dit zou ik echt elke dag kunnen eten!

Er waren ook wel andere FoodTrucks en die hadden dan grotere hapjes. Zoals wraps, burgers…

Ellis Gourmet Burger Truck
Ellis Gourmet burger Truck

De Ellis Gourmet Burger Truck vond ik echt wel de mooiste foodtruck dat er was.

Verse thee

En de beste beslissing van die avond was hier een Mojito thee te kopen, lekker, vers, naar mijn smaak iets te lang getrokken (was best bitter) maar mijn handen waren mij het meest dankbaar. Ze waren zo goed als verkleumd tegen dat de speech van de burgemeester begon.

Er was muziek, de beiaard speelde Happy Birthday in de Kathedraal.
Kathedraal Antwerpen
De nieuwe sfeervolle ledverlichting op het stadhuis en op alle gebouwen van de Grote Markt werd geïntroduceerd. En er was gratis taart (toch voor 1.500 mensen!).
gratis verjaardagsgebak

nieuwe verlichting Grote Markt
Nieuwe verlichting Stadhuis
Nieuwe led verlichting Grote Markt

Na een leuke inwijding van de nieuwe mooie verlichting op de Grote Markt kon je ze overal bewonderen. Ik vond het mooi, de oude mooie gebouwen worden leuk verlicht.

Al bij al, een leuk verjaardagsfeestje :D

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply