3 leuke plekjes in Den Haag

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Ik hou van een dagje gewoon rondzwerven in een stad dat ik volledig niet ken. Nieuwe zaakjes ontdekken waar ik ander misschien nooit zou zijn langsgekomen. Deze keer wou ik genieten van alles wat Den Haag me te bieden had.

Naast de historische gebouwen, rijke geschiedenis en mooie plekjes waar ik volgende keer veel meer tijd aan wil besteden heeft Den Haag ook veel winkels en leuke tentjes. Ik ging op zoek naar leuke koffie tentjes, gezonde voeding en gewoon sociaal verantwoorde zaakjes. Ik hou van originaliteit maar ik hou ook erg veel van koffie, dus nadat ik uit de trein stapte ging ik op zoek naar een koffiezaak voor de dag goed te beginnen. Na veel wandelen, langs ChinaTown en redelijk wat koffietentjes tegen gekomen te zijn koos ik toch voor een heel gezellig zaakje genaamd ‘Pim Coffee, sandwiches & Vintage’.

Pim Outside

Langs buiten zag deze zaak er mooi uit, en binnen werd het alleen beter!
Aardige barista’s, mooie inrichting, koffie, een LaMarzocco, heerlijk uitziend gebak en een gezellige sfeer. Wat heb je meer nodig? Nadat ik had besteld (Flat White, mijn go-to koffie) ging ik heerlijk zitten in het gezelligste hoekje van de zaak.  Naast een gezellig interieur hadden ze naar mijn mening een uitgebreide menukaart. Naast koffie (met optie voor kokosmelk, havermelk, amandelmelk of halfvolle melk in plaats van volle melk) en thee had je ook nog andere dranken, sappen, smoothies, gebak, ontbijt, soepen, salades, sandwiches en tosti’s. Dus ontzettend veel keuze. Omdat het buiten toch redelijk slecht weer was (wind en wat regen) besloot ik nog te lunchen hier voor ik verder ging. Na een Fritz-Kola en een heerlijke tosti met Jalapeño, kipfilet en kaas op speltbrood ging ik verder.

flat white Gezellig hoekje interior chairs Pim counter
tosti pim

Even langs Chinatown gelopen en via de ‘Marks & Spencer’ gelopen, wat hebben ze daar veel leuke (Engelse) producten bij hun Foodmarkt! Spijtig zijn alle vestigingen in Nederland (en omstreken) allemaal opgedoekt. Wanneer ze officieel sluiten weet ik niet. Of ze zijn in de tussentijd al gesloten.

Na door het centrum van Den Haag gewandeld te zijn ging ik even langs ‘Fine Fresh Food’. Hier kan je terecht voor biologisch, vers, verantwoord,  vegan en suikervrij. Ik begin meer en meer belangstelling te krijgen voor superfoods, gezonder eten en milieuvriendelijker leven dus deze stond wel op mijn lijstje om te bezoeken. Ik moet eerlijk zijn, ik ben verschrikkelijk in mijn weg ergens vinden dus heb ontzettend rondgezworven om op deze bestemming te geraken. Toen ik er aan kwam (toen regende het redelijk hard) was de deur gesloten. Gelukkig niet voor lang, de eigenaar moest nog even een boodschapje doen. De zaak was zeer eenvoudig aangekleed maar had wel zijn charme. Aardige eigenaar die tijd nam om heel veel uit te leggen over ‘Cold press juice’, tarwegras en liet me zelfs proeven van heerlijke homemade brownies. Hier dronk ik een serieus lekkere cold pressed appel/kurkuma/zwarte peper sap en nam een stukje vegan cheesecake mee om thuis aan manlief te laten proeven. Die cheesecake was serieus lekker! Alleen daarvoor al zou ik zo nog eens terug willen gaan.

deur fff fruit interior fine fresh juice menu fine

Als laatste bestemming van de dag kwam ik uit bij Happy Tosti. Was niet erg ver van mijn vorige bestemming. Deze plek is zo leuk!  In Happy Tosti word de bediening gedaan door mensen met of zonder beperking, en heb je schommelstoelen! Daar word je inderdaad happy van. De menu bestaat hier uit tosti’s (uiteraard), panini’s en ander lekkers. Hier dronk ik even een Homemade Lemonade en nam er een bakje groentechips bij. Aardige bediening. Gezellige zaak. Ik bedoel maar, schommelstoelen! En dan serieus schommels als stoelen hé! En natuurlijk ook gewone schommelstoelen.

ht outside lemonade menu happy tosti schommelstoel

 

Ik moet eerlijk zijn, ik vind Den Haag een geweldige stad. Zo fijn, ontzettend groot en zo divers. Ik wil er zo weer heen en heb al een stapeltje adressen klaar liggen waar ik echt heen wil. ‘SapLab slow juice bar’ en ‘Hug the tea’ zijn bijvoorbeeld alvast 2 van deze adressen. Ik en mijn camera staan al te popelen!

 

Interesse in 1 van deze adresjes?

 

Pim Coffee, Sandwiches & Vintage
Wagenstraat 144
2513 BA Den Haag                   (ook op een andere locatie in Den Haag)

www.pimcoffee.nl

 

 

Fine Fresh Food
Korte houtstraat 14C
2511 CD Den Haag

www.finefreshfood.nl

 

Happy Tosti
Korte Poten 5
2511 EB Den Haag

www.happytosti.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply